Sporten met een grote cup maat


Sporten is gezond voor de lichaam en geest.

Dynamic Air

Wat nou als je toch best grote borsten hebt en sporten wil? De een vindt het een probleem de andere niet. Tot een aantal jaar geleden vond ik het een probleem.
Dit is dus een best persoonlijke blog omdat ik zelf het altijd onprettig vond en ongemakkelijk om te sporten met mijn grote borsten.

Misschien moet hier ook eerst wat geschiedenis bij, want ik had niet altijd grote borsten en nu zijn ze ook niet meer zo groot. Ik heb altijd veel gesport en had toen een B tot C cup. Tijdens en na zwangerschappen bleven mijn borsten maar groeien tot een 75L. Sporten was dan echt onprettig omdat ik het gevoel had dat mijn borsten mij om de oren flapten niet te spreken dat ze bij gewone sport Bh’s ook meestal onderuit kwamen en dat het in het begin ook gewoon pijn deed.

Pas nadat ik mijn eigen lingeriezaak begon en alleen maar spullen verkochte die ook voor mijzelf werkten vond ik de sport Bh welke mij weer liet rennen. Een sport Bh met beugel, met een brede en strakke rug band welke goede steun gaaf en de borsten ook in plaats hield waar ze horden en die ook het op en neer van de borsten in bedwang hield.

Want dames dat is wat een sport Bh moet doen. Ik weet nog tijdens mijn zoektocht na een goede sport Bh toen een verkoper in een sportwinkel zegde dat ik niet na de maat moet kijken maar moet proberen en pas als ik een Bh kon vinden die mijn borsten plat als een hamburger laat uitzien heb ik de juiste. Nou stel eens de hamburger voor als je een Bh maat75L hebt. Nou ik heb het probeert en wat gebeurde er? Ik was nog geen een km gerent toen mijn hamburger uit het broodje begon te vallen. Is ja te verwachten geweest, er was geen steun van het rug band.

Bij een Bh is de regel dat 80% van het gewicht van de borsten van het rug band gedragen moeten worden en maar 20% van de schouderbandjes. Nou hetzelfde geld natuurlijk voor een sport Bh en daar nog meer zo door de schokkende bewegingen bij het sporten. De borsten moeten ook niet plat, want anders voel je het ook echt als je de Bh weer afdoet en alles terug na zijn plaats valt, dat doet pijn. Dus een goede sport Bh moet een sterke rug band hebben. Geen kans voor borsten om onderuit te vallen en minder belasting voor de schouders. Door de goede steun wordt ook de beweging van de borsten vermindert
.
Ik ben nu een voorstander van een beugel in een sport Bh. Waarom? Nou waarom dragen wij een beugel Bh? Voor de steun en lift natuurlijk. Waarom zullen ons borsten tijdens het sporten op ons buik terecht komen als ze toch echt een stuk hoger zitten moeten. De beugel zorgt voor minder beweging van de borsten, houdt ze in plaats en neemt dus weer een stuk van dat hen en weer flabber weg.

Tenslotte is het beter als het materiaal van de Bh de hele borst omsluit. Daardoor kan geen stuk borst door bewegingen buiten de Bh komen, beweging van het borstweefsel is verminderd en er is geen pijn in de borsten.

Ik zelf heb dus, en zal deze ook aanbevelen, een Sport Bh van Freya Active. Met mijn toen 75L was ik voor het eerst gelukkig om weer te kunnen rennen zonder problemen, zonder mij te schamen en zonder pijn. Ik heb nu een kleinere maat 75G maar gebruik nog steeds alleen maar deze Bh merk tijdens het sporten.

Het maakt niet uit of de Bh voorgevormd of niet voorgevormd is. Ook de beugel is een persoonlijk voorkeur, maar dat de Bh op maat is, is van belang en dat er een sterk rug band in zit. Laat de sport Bh's welke in maten S,M,L,XL komen aan de kant liggen. Met een groot cup maat kun je beter een sport bh op maat gebruiken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bh omvang – Strak, niet strak…meten en niet meten

Wanneer is een Bh gewoon oud?

Bikini, Tankini of Badpak ...?