Borstverkleining - doen of niet doen?


Zal ik mijn borsten kleiner laten maken?

Ik denk iedere vrouw met een groot cup maat had erover na gedacht of is erover aangesproken. Je hebt erg grote borsten, waarom laat je ze niet kleiner maken. Bij het passen had ik er al veel discussie erover met mijn klanten. Sommige klanten hadden van jong aan een groot Cup Maat en vaak loopt het ook in de familie. Iedereen denkt en voelt er ook anders over en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Hier beneden zal ik mijn eigen verhaal delen en ook de min en plus van zo een procedure aanspreken.

Mijn borsten zijn soort of explodeert nadat ik zwanger werd voor het eerst en na de geboorte van mijn eerste kind was mijn vrij normale maat75B gegroeid tot een Bh maat 75J. Jeetje ik wist toen niet eens dat zulke maten bestonden. Na mijn 2de kind kwam ik er op een 75L. Van achteren zie ik er vrij smal uit dus iedereen schrok een beetje als ik omdraaide. Ik zal ook niet weten hoeveel commentaar ik erop kreeg van iedereen, man of vrouw. Men moet daarbij een dikke huid krijgen want de commentaar is allesbehalve van prettig. Ook al heb ik er meest een grap van gemaakt het maakte mij wel onzeker. Ik wilde ook niet meer het zwembad in want ja daar valt het nog meer op.

Mijn moeder haalde mij uiteindelijk over om een borstverkleining te ondergaan. Ik zit nu op een leuke 75G en ik kijk er niet meer na om, want deze maat past bij mijn lichaam. Ook maken mij de littekens niets uit, die horen nu gewoon bij mij. Het meest grappige was dat de mensen welke de meest pijnvolle commentaar hadden afgegeven in het verleden niet eens gezien hebben dat mijn borsten kleiner waren. Ze waren nu normaal in verhouding tot de rest van mijn lichaam. Maar ook hier wil ik graag zeggen, dit geld alleen maar voor mij, want iedereen staat anders in zijn schoen en voelt anders. Ik had ook klanten met een 75L die hun borsten hadden vergroot tot deze maat. Bij hun paste het wel in verhouding van de rest van hun lichaam. Dus wat voor de een goed is moet niet per ze voor een andere goed zijn.

Voor mij was de bosrtverkleining een verbetering van mijn leven want de maat van mijn borsten had mijn leven van een psychologischen standpunt beinvloed. Vaak hebben mensen ook klachten in de schouders en nek door het gewicht van de borsten. Voor de grap had ik mijn gewogen voor de verkleining en de 75L heeft per borst 1kg gewogen. Pas na de operatie voelde ik wat een last er van mijn schouders af was, want ik had eigenlijk geen klachten daarvoor.

Maar ook al hoort zich dit verhaal heel mooi aan, zo een operatie is geen pretje. Men moet zich realiseren dat het niet mogelijk is om van tevoren te kunnen zeggen met welke cup je uit de operatiekamer komt. Een chirurg hoe van tevoren beweerd dat het een B-cup wordt is minder betrouwbaar, want echt zien ze het toch pas als ze bezig zijn, en het moet natuurlijk ook achteraf nog redelijk normaal eruitzien. Nemen ze heel veel weg dan moeten ook je borstnippels verplaats worden. Het is dus een vrij zware operatie en je moet er rekening mee houden dat je 6 weken echt pijn zal hebben en 1 tot 2 weken eigenlijk niets kan doen. Hetzelfde geld als je nog van plan bent om zwanger te worden. Een zwangerschap verandert je borsten ook weer en borstvoeding is dan misschien ook gewoon van tafel.

Ook belangrijk om te weten is dat je borsten zo weer groter worden als je aan gewicht aankomt. Dus probeer eerst een stabiel gewicht te hebben voordat je aan zo een zware ingreep begint.

De meeste vrouwen hebben zich bij hun groot cup maat neergelegt en dat is ook goed zo. Als je er geen last van hebt waarom zal je dan zo ene zware operatie ondergaan. Leven en leven laten. 

Met een goed zittende bh kunnen ook zware borsten minder last op schouders en nek hebben, want bij een goed zittende Bh wordt 80% van het gewicht door het rug band gedragen en maar 20% door de schouderbandjes. Dus door gewichtsverlies, geregelde spieroefening om de borstspier aan te sterken en een goed zitten Bh is al veel te bereiken.

Als jullie wel vragen hebben over een borstverkleining kunnen jullie gerust contact opnemen. Ik probeer deze dan binnen mijn mogelijkheden te beantworden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bh omvang – Strak, niet strak…meten en niet meten

Wanneer is een Bh gewoon oud?

Bikini, Tankini of Badpak ...?