Badmode Trends


Badmode Trends

Deze blog gaat om badmode, een beetje geschiedenis en wat is in deze seizoen. Dus van naakt baden, over het bedekken van de hele lichaam tot de bikini van nu.

In de tijd van de Romeinen en tot ongeveer de 15 eeuw zwommen mensen gewoon naakt in badhuizen en rivieren, in lijn met informatie te vinden op internet. Soms waren gordijnen gebruikt voor privésfeer of melk in het water om het troebel te maken.
In de 15 de eeuw begonnen vrouwen dan wel badkleding te dragen in de form van een lange witte hemd welke de hele lichaam tot de tenen bedekte. Mannen bleven naakt zwemmen.Bij de 19 eeuw moest iedereen badkleding aan met als consequentie een boete voor het niet doen. Er zijn verschillende stijlen te vinden op het internet. Geen een ervan lijkt een goede keuze om er echter in te zwemmen. Zware materialen welke makkelijk water opnemen en dan echter loodzwaar worden.
In de begin van de 20 de eeuw waren de regels iets relaxter geworden en mocht er meer huid te zien zijn, maar er was toch nog een groot gedeelde van het lichaam bedekt.
Na de 2de wereldoorlog begonnen de regels meer te relaxen. Mensen wilden nou ook juist bruin worden. 
   De eerste bikini was te zien in 1946 gedragen door ene Micheline Bernardini.  


Er zijn dus verschillende foto’s te vinden op internet en het zal ook te maken hebben met de locatie in de wereld. Sommige landen waren sneller open voor de modernere badkleding andere minder snel.

Als men goed kijkt is het verschil met nu eigenlijk vooral in het materiaal welke gebruikt wordt. Deze tijd gebruikt men vooral Lycra welke weinig water opneemt en snel droog wordt. De nieuwste materialen beschermen ook nog eens een beetje tegen de UV-straling van de zon, vooral bij kinderbadkleding.

Wat is dus nieuw deze seizoen. Wel het meest opvallende, vooral met de geschiedenis in ons hoofd is de bikini set ‘Maya’ welke vooral door de hoog gesneden broek opvalt die tot over de navel gaat.   
Grote-Cup-Bikini-MayaMaar deze trend is al een paar jaar gaande omdat meer en meer vrouwen denken dat het leuker is om de buik toch iets te bedekken. Het straalt ook de onafhankelijkheid van de vrouw weer. Iedere vrouw mag gewoon kiezen en dragen wat zij het prettigst vind en niet wat machthebbers vinden.  
Badpak-voor-grote-cupmaten

Ook de trend voor mooie verse printjes blijft volhouden, grote bloemenprinten, exotisch plaatjes maar ook mooi omsluitende bikini tops wat vooral bij grotere cup maten prettig is.

Grote-Cup-Bikini-Met-Beugel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bh omvang – Strak, niet strak…meten en niet meten

Wanneer is een Bh gewoon oud?

Bikini, Tankini of Badpak ...?